امروزه مهاجرت به آمریکا رویای مشترک تمام افرادی است که قصد سرمایهگذاری روی آینده خود و فرزندانشان را در سر میپرورانند. ایالات متحده که در شمال قاره آمریکا واقع شده است، شامل یک جمهوری فدرال که از 50 ایالت تشکیل شده؛ یک منطقه فدرال، پنج سرزمین خودمختار و مجموعهای از جزایرپراکنده می باشد. این کشور جمعیتی حدود 330 میلیون نفر دارد. کشور امریکا اولین اقتصاد جهان را داراست و اقتصاد آن بر پایه تولید ناخالص داخلی می باشد. کشور آمریکا به دلیل سطح بالای رفاه و امکانات شهروندی و سایر جذابیتهای اجتماعی همواره مقصد رویایی بسیاری از ایرانیان و سایر مردم جهان برای مهاجرت بوده است. پایتخت آن واشنگتن DC است و پرجمعیتترین شهر آن نیویورک می باشد.
مهاجرت تحصیلی
کشور آمریکا بیش از 500 دانشگاه و کالج را در خود جای داده است. این کشور یکی از برترین سیستمهای آموزشی دنیا را داراست و برترین دانشگاهها در سراسر جهان را دارد. مدارک تحصیلی حاصل از این دانشگاهها در کل جهان مورد تأیید می باشد. درحال حاضر تنها روش برای ورود به آمریکا برای ایرانیان، مهاجرت از طریق تحصیل می باشد. تحصیل درآمریکا و دریافت پذیرش از دانشگاههای آمریکا باید با دقت و مهارت بالایی صورت پذیرد، چرا که سفارت آمریکا در سراسر دنیا نسبت به ایرانیان حساس و کمی سختگیر است. سیستم آموزشی یکپارچه و منظم در مدارس آمریکا سالانه دانشآموزان بینالمللی زیادی را برای تحصیل در این کشور ترغیب میکند. دانشآموزان با تحصیل در مدارس آمریکا از امکانات آموزشی و تربیتی مدرن بهرهمند میشوند و آینده خود را به گونهای دیگر رقم خواهند زد.
تحصیل در مدارس آمریکا
سن ورود به دوره ابتدایی 6 سالگی است و بعد از آن فرد وارد Secondary School میشود. دانشآموزان در مقطع ابتدایی 6 سال و در مقطع متوسطه 6 سال تحصیل میکنند و سپس موفق به اخذ مدرک دیپلم خواهند شد.
به طورکلی مدارس در آمریکا به دو بخش خصوصی و دولتی تقسیم میشوند. 88% از مردم آمریکا ورود فرزندانشان را در مقاطع دبستان و دبیرستان به مدارس دولتی واگذار میکنند. بودجه این مدارس حاصل از مالیات ساکنین و دولت می باشد. در مرحله Secondary School دو بخش High School و Middle School وجود دارد، که پس از اتمام High School دانش آموزان با اخذ مدرک دیپلم میتوانند برای ادامه تحصیل در کالجها و دانشگاههای آمریکا ثبت نام کنند. شروع سال تحصیلی ماه آگست یا سپتامبر و پایان آن ماه جون یا می است. دوره تحصیلی در آمریکا به 2 یا 3 ترم تقسیم میشود که در بعضی مدارس با اخذ ترمهای تابستان به 4 ترم نیز میرسد.
تحصیل در مقطع دبستان
از سن شش سالگی در آمریکا فرزندان وارد دبستان میشوند که در این دوران برنامه های آموزشی خواندن، نوشتن، ریاضیات، جبر و زبان انگلیسی به آنها تدریس می شود. شرایط پذیرش در مقطع دبستان در آمریکا شامل کارنامه تحصیلی قبلی، تسلط بر زبان انگلیسی و مدارک هویتی می باشد. هزینههای تحصیل در مدارس عمومی برای دانشآموزان بینالمللی 15 تا 20 هزار دلار در سال است. هزینههای تحصیل در مدارس خصوصی برای دانشآموزان داخلی و بینالمللی یکسان است و سالانه حدود 20 تا 30 هزار دلار می باشد. درصورتی که والدین در آمریکا اقامتی قانونی داشته باشند، فرزندان آنها می توانند با کمترین هزینه در مدارس دولتی این کشور مشغول به تحصیل شوند.
تحصیل در مقطع دبیرستان
مسلماً تحصیل در مقطع دبیرستان بلافاصله بعد از دبستان امکان پذیر است. دانشآموزانی که تحصیلات دبستان خود را در خارج از آمریکا گذرانده اند نیاز به مدارک ذیل دارند: 1. مدرکی دال بر تسلط بر زبان انگلیسی 2. پایان دوره دبستان، 3. کارنامه 3 سال گذشته 4. مدارک هویتی نظیر پاسپورت و شناسنامه. دانشآموزانی که قصد تحصیل در دبیرستان را دارند اما تسلط کافی بر زبان انگلیسی ندارند میتوانند در دورهای زبان قبل از مدارس شرکت کنند. دروسی که در دبیرستان به دانشآموزان ارائه میشود: زبان انگلیسی، ریاضی، فیزیک، شیمی، زیست، تاریخ، تربیت بدنی است. بهعلاوه مدارس دروس اختیاری مانند کامپیوتر، هنر، زبانهای مدرن و ورزشهای مختلف را ارائه میدهند.
هزینههای تحصیل در دبیرستانهای آمریکا
هزینههای تحصیل در این مقطع شامل انواع بورسیهها میشود که هزینه تحصیل در دبیرستان برای دانشآموزان بینالمللی:
1. شهریه دبیرستان حدود 15 تا 19 هزار دلار در سال
2. هزینه بیمه 600 $
3. هزینههای آموزشی 3 هزار دلار در سال
بورسیه تحصیلی در آمریکا
در مدارس آمریکا شرایط اخذ بورس متمایز است اما بیشتر مختص به افرادی است که معدل بالا دارند و دانشآموزان نمونه هستند. دانشآموزان بینالمللی هم میتوانند از این کمک هزینه بهرهمند شوند که متناسب با شرایط هر مدرسه متمایز است.
شرایط تحصیل در مدارس آمریکا
1. افراد زیر 18 سال باید برای خود قیم انتخاب کنند.
2. برای اخذ پذیرش باید بخشی از هزینههای تحصیل را پرداخت کنند.
3. ارائه حسابهای بانکی برای سفارت اجباری است.
4. والدین شانس همراهی فرزندان خود را دارند.
5. پذیرش بدون مدرک زبان به صورت مشروط است.
6. شانس بالای اخذ ویزا امروزه برای ایرانیان کم شده است.